Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Jackaroo v. Moons

ei meriittejä


(c) kasvattaja
klikkaa kuvaa suuremmaksi!

Perustiedot

NIMI Jackaroo v. Moons OMISTAJA konnari (VRL-13773)
ROTU, SKPL shetlanninponi, ori KASVATTAJA Moondance
SÄKÄKORKEUS 98cm REKISTERINUMERO VH14-017-0654
SYNTYMÄAIKA 04.10.2014    
IKÄ 4v (täyttänyt 3v 20.10.2014) KOULUTUSTASO heB, 60cm & vaativa

Luonne

Jackaroo v. Moons aka Roo on ponimaisen jääräpää ja tämä maustettuna vielä orimaisuudella. Taluttaessa on kiva näykkiä ihmisten takamuksia ja katsoa sen jälkeen söpöllä Roo ilmeellä. Tällä orilla on aina jokin jekku mielessä ja sellaista päivää ei ole tullut vastaan, etteikö olisi niitä toteutellut.

Harjatessa Roo kuitenkin käyttäytyy lähes asiallisesti. Nauttii toimenpiteestä ja seuraa uteliaana hoitajan jokaista liikettä. Päänharjaus tuottaa kuitenkin ongelmia, sillä ori on erittäin herkkä korvien takaa. Nostelee päätään ylös ja yrittää kaikintavoin estää tämän. Kavioiden putsauksessa ei suurempia temppuja tarvita, vaan jalat nousevat hienosti ylös ja pysyvät jonkin tovin paikoillaan.
Roon varustaminen käy näppärästi pienen kokonsa ja rauhassa odottelun vuoksi. Ei tarvitse kurotella satulaa laittaessa, eikä poni saa päätään tarpeeksi korkealle ettei kuolainten laitto onnistuisi. Toisinaan ori pelleilee ja steppailee, jonka vuoksi satulan laittoon saattaa mennä puolikin tuntia. Pinteleitä Roolle on ihan turha edes yrittää laittaa, sillä jalat eivät pysy minuuttiakaan paikallaan, orin ollessa aina niin täpinöissä töihin lähdöstä. Tai tuskin töihin lähdöstä vaan siitä, että pääsee jekuttamaan ratsastajaansa. Perus jännesuojat saa nopeasti sujautettua jalkaan, joten tämä ei tuota suurempaa haastetta.

Ratsuna Roo on ilkikurinen ja jekkuileva ori. Alkukäynnit menevät kuin siivillä, ei tehdä mitään pahaa. Myöhemmässä vaiheessa alkaa kaikenlainen oikominen ja pukkien heittely. Yritetään ryöstää laukalle ja jos ei saa laukata niin tehdään äkkipysähdys ja hypätään pystyyn. Jos tämän ponin kanssa haluaa edetä johonkin, on keksittävä kokoajan tekemistä.
Kouluratsuna Roo käyttäytyy yllättävän nätisti, jos vain muistat keksiä tekemistä. Kokoaikainen pieni liike kuolaimessa saa jo paljon rauhaa aikaa. Jatkuvat ympyrät, asetukset ja kaarevat tiet tuovat lisää rauhaa ja Roo alkaa pikkuhiljaa hakemaan pientä muotoa ja rentoutta. Helpot tehtävät onnistuvat orilta varsin hyvin ja työskentelee mielenkiinnolla, jossei jatka saman tehtävän tekemistä pitkään.
Roo on varsinainen estetykki, ainankin kun sille päälle sattuu. Poni pinkoo ylensä esteiden välissä sen minkä jaloistaan pääsee, mutta antaa helposti ottaa kiinni. Roo asettelee jalkansa tarkoin ponnistukseen ja osaa melko hyvin itsekkin arvioida paikkoja joista lähteä hyppyyn. Ori hyppää myös pehmeällä ja ponnekkaalla tekniikalla.
Maastoillessa Roo on varsinainen aikapommi ja aina saa jännittää milloin ja mihin suntaan singotaan. Roo ei kuitenkaan säiky tai muuten säiky mitään, mutta tahtoo välillä päästellä höyryjään ja pelleillä ratsastajan kustannuksella. Roon mielestä metsässä rämpiminen on erittäin kivaa ja nauttii aina kun pääsee keskelle rypeikköä!

Lastauksessa Roo käyttäytyy erittäin nätisti ja menee traileriin ilman mitään ongelmia. Matkustaa hyvin yksin, mutta kaverin kanssa tahtoo riehua ja joskus on saanut itsensä todella solmuun. Trailerissa muistettava laittaa puomit ihan alas, jottei poni pääse kääntämään itseään mihinkään suuntaan. Trailerista poisotto on myös helppoa, sillä Roo peruuttelee rauhassa ulos.
Kilpailupaikoilla Roo pörhistelee ja esittelee machomaisuuttaan kaikille muille nelijakaisille. Radalla ori kuitenkin keskittyy siihen mihin pitääkin eli suoritukseen. Tässä vaiheessa edes tammat eivät voi häiritä.

 

Sukutaulu & Jälkeläiset

ISÄ. Wyat Jack Frost
shet - mk - 99cm
KTK-III
ii. Breezy Jamming
shet - vkk - 102cm
Ch, KTK-III, KRJ-I, VVJ-I, SHLA-I

ie. Bellanca MO
shet - m - 98cm
VIR MVA Ch, KTK-II, SHLA-I, KRJ-I

iii. Heston B
shet - km - 103cm

iie. Kuusiston Cinderella
shet - m - 101cm

iei. Boomslang
shet - m - 103cm

iee. Unfalirian Menace
shet - hrkko - 90cm
VIR MVA Ch, KTK-III, YLA2, KRJ-I

     
EMÄ. Crowberry Bianca
shet - rtkrj - 96cm
SHLA-II

ei. Remukylän Casper
shet - mkrj - 95cm

ee. Diamond Rhia Crow
shet - prt - 97cm
SHLA-II

eii. Luigi von Bachegård
shet - rnpäistkrj - 99cm
KRJ-II

eie. Celeste
shet - m - 101cm
SHLA-II

eei. Samuel
shet - mkm - 99m
VIR MVA Ch, KTK-III, Klass I

eee. Malkolm Naemi
shet - rnhkk - 94cm

Roo ei ole vielä tarjolla jalostukseen!

Kilpailutulokset

näyttelyt

00.00.0000 - paikka - laji luokka - 0/0

erj

1 sijoitusta, 0 voittoa
28.11.2014 - Solutions - ERJ 60cm - 03/30

krj

2 sijoitusta, 0 voittoa
21.11.2014 - Riiviöt - KRJ heB - 03/50
16.11.2014 - Riiviöt - KRJ heB - 07/50

VVJ

0 sijoitusta, 0 voittoa
 


Valmennukset & Päiväkirja

20.10.2014 - Päiväkirjamerkintä
Roon saapuminen oli iso juttu, sillä ori oli juuri sellainen kun aina olen toivonut saavani. Kun astuin sisään traileriin meinasin pyörtyä onnesta. Ori hörähti ja haisteli takkiani uteliaana. Irroitin narun puomista ja lähdin peruuttamaan oria ulos ja tämä käyttäytyi todella nätisti. Tallipihalla piti hieman höristä ja pörhistellä muille asukkaille. Roon huomatessa Vihman, tämä yritti väkisin päästä sen luokse. Käytiin siis tutustumassa tammaan ja hyvin tulivat toimeen. Seuraavaksi vein Roon Pöksyn luokse. Orit tuijottivat toisiaan hiema hölmistyneenä ja vinkuivat kun turvat koskettivat. Hetken tutustumisen jälkeen alkoi kaikki sujua, joten tyrkkäsin orit samaan tarhaan. Pienten pomottelujen ja johtajuuden hakemisen jälkeen alkoi yhteiset rallileikit. Katselin orien toimintaa luomoutuneena ja tulin siihen tulokseen, että Roon osto oli erittäin hyvä idea!

©2018 Päälliköt! - suntuubi.com